moedersleutel gtv

  • alexander

    halo mense..! ik ben sindskort in het bezit van de alfa gtv 2.0 ts, uit '97… echt een super mooi bakkie! maar ik stuit gelijk al op een vraag/probleem, namelijk t volgende.. heeft de gtv ook een moedersleutel? had hiervoor een 146 en daar zat alles toen bij (sleutels en code), maar bij deze wagen heb ik dus maar 1 sleutel. heb er nog wel om gevraagd bij die zaak waar ik me gtv gekocht heb en hij zou t nog even nagaan, maar je snap al wel dat je daar toch nooit meer iets van zal horen.

    maar in het geval dat dus de gtv wél met zo'n sleutel werkt, waar ik dus wel vanuit ga….zijn er dan nog mogelijkheden om via een dealer weer in t bezit te komen van die sleutels? of misschien helemaal nieuwe sleutels erin laten zetten..aangezien er nu toch iemand is die nog steeds mijn sleutels in bezit heeft, wat ik dus geen prettig idee vind. ik hoor graag jullie reactie/tips..!

    misschien is de auto wel bekend onder een van jullie..? het gaat om een zwarte gtv 2.0 ts bwjr. 1997. kenteken sj-tv-15. heb m gekocht in heerhugowaard. wie weet is t een bekende hier.. nogmaals, zie graag de reacties tegemoet.

    groeten alexander

  • Marley

    Ciao Alexander , feli met je nieuwe aanwinst , en kwa sleutels , JA er hoort officieel 1 zgn moedersleutel en 2 of 3 rode codesleutels bij te zitten , en ook nog een certificaat(je)

    Maar zoals bij vele wat oudere Alfa's raken de sleutels op de 1 of andere manier kwijt door de vorige eigenaren….

    Je kan bij de betere sleutelspecialist jou codesleutel gewoon bij laten maken , die lezen dan eerst jou sleutel uit om die code vervolgens in de nieuwe sleutel in te lezen.

    Kosten varieren per sleutelspecialist , de goedkoopste die ik heb gehoord was €50 , maar ik heb ook al prijzen van €100 gehoord…

    Saluti ,

    marley164 (Met een Alfa 164 met ook maar 1 sleutel ;) )

  • alfist

    De moedersleutel hoort er eigenlijk wel bij te zitten, wat Marley zegt kan inderdaad alleen als je echt een probleem met de startblokkering krijgt dan kan zijn dat je de moedersleutel een keer nodig bent, Maar dit komt heel soms voor.

    En er is dan ook nog een mogelijkheid om de code er uit te laten halen.Maar zou ik alleen toepassen als dat nodig is. Dus geen zorgen maken maar rijden met die gtv.

  • berlina

    Sleutel kan je ook bestellen. De dealer die de auto nieuw geleverd heeft kan de code terugvinden. Deze kan een sleutel bestellen en vervolgens moet je langskomen en krijgt je auto, oude en nieuwe sleutel een nieuwe code. Hiermee is de mogelijk achtergebleven tweede sleutel onbruikbaar.

    Kost tussen de 60 -75 euro.

    Wie de auto geleverd heeft zou in je boekjes moeten staan maar ook dit kan importeur nagaan (als ze zin hebben)…

  • alfist

    Nieuwe code kan alleen bij code 2 en niet bij code 1 zoals een gtv

  • alexander

    thanx voor de reacties. ik ga er binnekort mee aan de slag.. groetjes

  • gtv-racer

    Ik zou nog eens navragen of iemand je gtv kent bij de www.alfa916register.nl. grote kans dat ie daar vanaf komt.

  • Jan Ploeg

    Beste Alexander,

    Dat is mijn “oude” GTV.

    Ik heb hem in november 96 nieuw gekocht.

    Als de originele sloten er nog in zitten dan heb ik hier nog sleutels liggen.

    Groet,

    Jan

  • alexander

    halo jan ploeg, na een half jaar hier niet geweest te zijn kom ik opeens me eigen bericht weer tegen… en nu dus ook uw antwoord.

    begrijp ik nou goed dat u ooit de eerste eigenaar bent geweest..?? als dat zo is kom ik graag met u in contact.

  • Ronin

    Beste Jan Ploeg,

    Graag zou ik met u in contact willen komen vwd de sleutels van uw ex GTV, SJ-TV-15

    Mvg, Ronin